(0342) 422866

Inburgering

Inburgering


Centraal staan: het ontwikkelen van de Nederlandse taalvaardigheid Lezen, Luisteren, Schrijven en Spreken en kennis van de Nederlandse samenleving. De inhoud van het programma wordt in overleg met de cursist vastgesteld en kan worden gericht op bijvoorbeeld: werk, opvoeding, onderwijs, maatschappelijke participatie en ondernemerschap.

Elke inburgeraar neemt zijn eigen kennis en ervaring mee naar Nederland en dit vraagt om een inburgerings cursus die bij hem of haar past. Quality Communication biedt daarom een maatwerk programma voor alle inburgeraars. Het geleerde wordt direct toegepast in de praktijk. Centraal staan: de kennis over de Nederlandse samenleving, de vaardigheden om actief deel te nemen binnen het doelperspectief (werk, opvoeding of onderwijs, maatschappelijke participatie, ondernemerschap) en het uitbreiden van de taalvaardigheid. Dit leidt tot meer zelfvertrouwen waardoor cursisten daadwerkelijk mee gaan doen in de samenleving, met werk als meest wenselijk resultaat.

Er kan individueel worden gewerkt of in groepen. Daarbij houden we rekening met het werk dat de inburgeraar kan en wil gaan doen. Een elektricien, timmerman of verpleegkundige gaat hierdoor goed voorbereid aan het werk. Deze aanpak heeft tot goede resultaten geleid. Met een cijfer van 8.8 als het gaat om klanttevredenheid wordt Quality Communication goed beoordeeld door de cursisten. Bovendien is het percentage uitvallers bijna nihil. Geen wonder dus dat Quality Communication jaarlijks in de top 5 van beste taalscholen voor inburgeraars te vinden is.

Belangrijke informatie over Inburgering

Als je vanuit een ander land naar Nederland komt moet je 'inburgeren'. Dit betekent dat je de Nederlandse taal moet leren en weten hoe de Nederlandse samenleving in elkaar zit. Je taalvaardigheid en kennis worden getoetst met het inburgeringsexamen. Als je slaagt voor dit examen ben je ingeburgerd.

Quality Communication biedt cursussen Inburgering aan. Wat mag je van ons verwachten?

 • Gratis intaketest en advies
 • Les in kleine groepen
 • Veel persoonlijke aandacht van de docent. Je leert de taal snel en goed
 • Bevoegde, deskundige en ervaren docenten
 • Cursusmateriaal op jouw leerbaarheid afgestemd
 • Vertrouwde en moderne leeromgeving.
 • Examentraining

Wil je de cursus niet in een groep doen? Dan kan je bij ons ook een individuele inburgeringscursus volgen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Verplicht inburgeren

Ben je in het buitenland geboren? En wil je in Nederland wonen en werken? Dan moet je verplicht inburgeren. Behalve als je:

 • Jonger dan 18 of ouder dan 65 jaar bent;
 • 8 jaar of langer in Nederland was voordat je 16 jaar werd;
 • Een paspoort van de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland hebt;
 • Bent geslaagd voor de Korte Vrijstellingstoets.

Binnen drie jaar moet je het examen halen

Moet je verplicht inburgeren? Dan moet je binnen 3 jaar examen doen. Haal je het inburgeringsexamen niet? Dan moet je nog een keer examen doen. Net zo lang tot je slaagt. Het is verstandig om eerst een goede cursus te volgen voordat je examen gaat doen.

Wat gebeurt er als je niet op tijd het examen haalt?

Als je niet genoeg meewerkt en het examen niet op tijd haalt, krijg je een boete. Ook krijg je geen verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. 

Niet verplicht, maar toch graag willen inburgeren? Dat kan!

Ben je niet verplicht om in te burgeren, maar wil je toch graag de Nederlandse taal leren? Ook dan kan je natuurlijk een inburgerings- of taalcursus volgen. Wie het Nederlands goed kan toepassen voelt zich immers beter thuis in Nederland en kan actief deelnemen aan de maatschappij. Bijvoorbeeld door het volgen van een studie of het vinden van een baan.

Geslaagd!

Als je bent geslaagd voor het examen ontvang je een brief met een uitnodiging voor de diploma-uitreiking. In deze brief staat waar en wanneer je het diploma krijgt. Ben je niet geslaagd? Dan kun je weer examen doen. Je moet je dan wel opnieuw aanmelden. En je moet opnieuw examengeld betalen.

Lening voor cursus en examen

Je kunt geld lenen voor een alfabetiseringscursus, inburgeringscursus of cursus Nederlands als 2e taal (NT2). Maar alleen als je de cursus doet op een goedgekeurde school. Ook kan je geld lenen voor het inburgeringsexamen of het examen NT2. Quality Communication is een goedgekeurde school.

Mag je lenen?

Bijna iedere inburgeraar mag lenen. Ook inburgeraars uit een EU/EER-land, Turkije of Zwitserland, als het inkomen niet te hoog is. Ben je niet verplicht om in te burgeren, maar wil je dat zelf graag? Dan kan je het beste met DUO bellen. Het telefoonnummer is (050) 599 96 00.

Welke cursus kan je doen?

Er zijn cursussen Inburgering op verschillende niveaus. Welke cursus past het beste bij jou? Bij Quality Communication kan je een gratis intaketest doen. Wij stellen dan jouw huidige taalniveau Nederlands vast en je leerbaarheid. Op basis van deze gegevens ontvang je van ons een advies wat voor jou de beste cursus is.

Gratis advies voor jou

Wil je persoonlijk en gratis advies? Neem dan gerust contact op met Quality Communication. Bel ons op 0342-422866 of klik op onderstaande button. Wij helpen je graag verder.

Contact

Intakeformulier Niveaus in taalbeheersing